El Valor del Valencià

Milers de persones van acudir a Ibi el dissabte passat per a celebrar la "XXIV Trobada d'Escoles Valencianes", sota el lema "El Valor del valencià", en homenatge a l'escriptor de Castalla Enric Valor, del que es compleixen 100 anys del seu naixement.

L'immens treball de la comissió organitzadora es va notar i cal donar-los l'enhorabona per la perfecta organització de tots els actes programats, des dels tallers fins als concerts, passant pels concursos i el Correfocs.

En els discursos de clausura es van poder escoltar veus molt crítiques contra l'anunciada reforma de Font de Mora, que pretén acabar amb l'actual sistema de línies en valencià, trencant el consens existent fins ara en la comunitat educativa. Tant Josep-Enric Escribano, d'Escola Valenciana, com Vicent Brotons, de la Universitat d'Alacant, van proclamar obertament el seu desacord amb els plans de la Consellería i van anunciar mobilitzacions.

Ja a la nit, un espectacular Correfocs a càrrec de "Dimonis rafolins de l'Alqueria d'Asnar" donava pas al concert de "Urbàlia Rurana" i el grup local "Rolling Bessons". He confeccionat aquest xicotet vídeo amb un resum de tot el que vaig poder gravar.