A Mayte Parra li encarreguen el treball brut

A la dreta he posat una captura d'un tweet de la meua companya Estefanía Candel, en el qual mostra la seua indignació per la patètica actuació de Mayte Parra en el parlament autonòmic valencià. Vos vaig a explicar els seus motius.

Fa un parell de dies vaig rebre un correu del meu company de partit Ignacio Blanco, que ocupa un escó en Els Corts. Segons sembla, Ignacio va plantejar una moció perquè s'aplique el Pla de Foment del Coneixement i Ús del valencià (aprovat en novembre de 2010 pel propi Consell), Pla que va aprovar en el seu moment a instàncies del propi Partit Popular però que, pel que sembla, no s'està aplicant en la seua integritat.

El meu company Ignacio entenia que ningú podria oposar-se a la seua petició, doncs demanava simplement l'aplicació d'un Pla que ja està aprovat, demanava un seguiment i una dació de comptes, demanava un estudi sobre l'ús del valencià en l'administració (una cosa previst en aqueix Pla) i que la documentació oficial de la Generalitat es publique en la nostra llengua (altra cosa que també ve recollit en aqueix Pla).

Blanco recordava que, en el passat ple, el conseller Vela no va donar resposta a les seues preguntes sobre el grau d'execució de les mesures incloses en el Pla i lamentava, una vegada més, les declaracions de Vela en què assegurava que “el valencià, ni s'aprén a l'escola ni a l'Administració”.

El curiós de l'assumpte és que el PP va designar a la nostra Alcaldessa, que també és diputada en Els Corts, per a defensar el seu vot contrari a la moció de EUPV. No vos esmente si vos dic que sent vergonya aliena en veure el vídeo, en veure a Mayte Parra en estat pur, recorrent a vells fantasmes en lloc de rebatre els arguments del contrari, fent demagògia a "grito pelao", com sol fer, i equivocant-se cada dos per tres (que també és habitual en ella).

La primera intervenció d'Ignacio Blanco dura fins al minut 8 aproximadament. Després ve la de Mayte Parra, de 5 minuts de durada més o menys. Finalment tanca el debat de nou el proponent, que no pot evitar fer alguna que una altra broma irònica sobre la forma de parlar de Mayte Parra. En el minut 19 torna a intervenir Mayte Parra per a tancar el debat.

Advertisc que el vídeo tarda prou a carregar-se, per la qual cosa t'aconselle que ho descarregues totalment primer i li dónes al play després. Si et consideres un defensor actiu de la nostra llengua et recomane prendre una tila o similar amb antelació doncs aquest humil bloguero no accepta cap tipus de responsabilitat en cas d'infart.